ارتقا و پیشرفت صنایع تحریمی توسط دانشگاهیان

وی ادامه داد: علی رغم تحریم های بین المللی که کشور در آن قرار دارد، دانشگاهیان کمک کرده اند تا  محصولات با کیفیت دانش بنیان تولید و در بازار عرضه شود. با این وجود باید برنامه منسجمی داشته باشیم که جایگاه دانشجویان و تخصص آن ها را در صنعت مشخص شود. باید تحقیقات کاربردی از دل دانشگاه ها بیرون بیاید تا دانشجویان و دانشگاهیان روحیه و انگیزه فعالیت داشته باشند. با این اقداماتی که انجام شده است، بخش اعظم نیازهای جامعه توسط دانشگاهیان تامین می شود و این اقدام به دانشجویان احساس مفید بودن می دهد، از این رو شاهدیم دانشجویانی که وارد صنعت شده اند و از اینکه دانش آنها برای جامعه موثر و مفید است، انگیزه آن ها دو چندان شده و حاضر به ترک کشور نیستند.

وی افزود: یک پلتفرمی هم راه اندازی شده است که در حال حاضر  به صورت  آزمایشی فعالیت می‌کند. این پلتفرم برای  دانشجویانی است که بتوانند پایان نامه ها را از سطح  پژوهشی به سطح  فناوری ارتقا دهند. برای این دسته از دانشجویان، تسهیلات ویژه ای در نظر گرفته شده است و کسانی که پایان نامه فناوری دارند  به پارک های علم و فناوری معرفی می شوند. چون معتقدیم هر شرکت دانش بنیان نیاز به یک پشتوانه با کار تحقیقاتی دارد. باید یک کار تحقیقاتی بر روی فعالیت شرکت های دانش بنیان انجام شود تا آن ها به محصول در تراز جهانی برسند. از این رو؛ شرکت دانش بنیان نیاز به پایان نامه های تحقیقاتی تولید محصولات کاربردی و با کیفیت  دارند.

فکوری با بیان اینکه خانه دانشگاه و صنعت هم راه اندازی کرده ایم، گفت: رساله و پایان نامه ها در این خانه بر اساس نیازهای صنایع نگاشته می شوند؛ این خانه کمک می کند تا صنایع با توجه به نیازهای خود نیروی انسانی کارآمد را از میان دانشجویان جذب  کنند. مهمترین نتیجه  این امر عرضه محصولات با کیفیت در تراز جهانی است.

  تجهیز ۴۰ اردوگاه دانش آموزی به تجهیزات ورزشی

در این باره باید گفت که دانشگاهیان جمعیت بزرگی در جامعه نیستند؛ اما  در رشد و توسعه کشور تاثیرگذار هستند و بسیاری از پیشرفت های کشور که واقعیت های شیرین را  برای مردم رقم زده است، توسط  دانشگاهیان رقم خورده است.

معاون پژوهشی دانشگاه تهران با بیان اینکه سطح کیفیت علمی دانشجویان ایرانی در سطح استاندارد های جهانی است، گفت: ایرانیان جایگاه بسیار خوبی در دانشگاه‌های دنیا دارند. این نشان می دهد؛ روند علمی و سطح کیفی دانشجویان و دانشگاهیان در کشور بسیار بالاست. به همین دلیل؛ توانسته‌ایم در یکسری از  صنایع تحریمی با همت و دانش خود آن صنایع را ارتقا و پیشرفت دهیم.

در همین باره مهدی فکور ثقیه، معاون پژوهش و فناوری دانشگاه تهران در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه جمعیت دانشگاهی زیاد نیست، اما جامعه به عملکرد آن ها نگاه می کند، گفت: سطح کیفیت علمی دانشجویان ایرانی در سطح استانداردهای جهانی است و جایگاه بسیار خوبی در دانشگاه های دنیا دارند. این نشان می دهد؛ روند علمی و سطح کیفی دانشجویان و دانشگاهیان در کشور  بسیار بالاست. به همین دلیل؛  توانسته ایم در یکسری از صنایع تحریمی با همت و  دانش خود آن صنایع را ارتقا و پیشرفت دهیم.

فکور یکی از مهمترین اقداماتی که دانشگاه تهران پیرو تاکیدات مقام معظم رهبری انجام داده است را کاربردی کردن رساله و پایان نامه ها نام برد و گفت: با اتخاذ برنامه ای منسجم، رساله ها و پایان نامه ها را از کتابخانه ها خارج کرده ایم و تا حدی به سمت کاربردی شدن سوق داده ایم. همچنین؛ حمایت های ویژه ای هم در نظر گرفته شده است و به همین منظور یک برنامه ای با نام پارسا تدوین کرده ایم که مخفف پایان‌نامه و رساله است که در دوعنوان ثبت پایان نامه پژوهشی و فناوری مطرح می شود.

  منابع امتحانی آزمون اختصاصی دانشگاه فرهنگیان اعلام شد

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1403011707890/%D8%A7%D8%B1%D8%AA%D9%82%D8%A7-%D9%88-%D9%BE%DB%8C%D8%B4%D8%B1%D9%81%D8%AA-%D8%B5%D9%86%D8%A7%DB%8C%D8%B9-%D8%AA%D8%AD%D8%B1%DB%8C%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%B3%D8%B7-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87%DB%8C%D8%A7%D9%86

به گزارش ایسنا، رهبر معظم انقلاب در بیست و سومین روز از ماه مبارک رمضان ۱۴۰۳ با کارگزارن کشور دیدار کرد. ایشان در فرمایشات خود به کلمه کلیدی «واقعیت شیرین مسائل جامعه» اشاره کردند.