وزیر بهداشت بر ضرورت اهمیت آگاهی از تاریخ عرصه درمان و بهداشت در کشور افزود: ما از جایگاه ارزشمندی در حوزه درمان و بهداشت قرار داریم و باید نسبت به این موضوع آگاه باشیم. ما باید بدانیم که چه تاریخی را طی کردهایم و اکنون در چه جایگاهی قرار داریم و برای ارتقاء این جایگاه تلاش کنیم.
وزیر بهداشت گفت: آذرماه ۱۴۰۰، میزان واکسن تزریق شده به حد قابل قبولی رسید. از ابتدای شیوع کرونا تا آذرماه ۱۴۰۰، ۱۲۲ هزار مورد فوتی ناشی از کرونا داشتیم. همچنین از ابتدای آذر ماه ۱۴۰۰ تا به امروز، میزان فوتیهای ناشی از کرونا معادل ۲۲ هزار نفر است. هنگامی که میزان واکسیناسیون افزایش یافت تعداد مرگ و میر ناشی از کرونا کاهش یافت.
وی با بیان اینکه سیستم آموزشی در تمام مقاطع تحصیلی دانشگاههای علومپزشکی از یک ساختار خوب برخوردار است، اظهار کرد: به طور قطع، باید در حوزه آموزش سرمایهگذاری کنیم و به هوشمندسازی و استفاده از فناوریهای نوین آموزشی توجه کنیم. دانشگاههای علومپزشکی باید از روشهای جدید استفاده کنند و شکل آموزش نباید شبیه به گذشته باشد؛ در گذشته، یک جزوه در اختیار دانشجویان قرار میدادند اما استفاده از روشهای نوین آموزشی میتواند روند آموزش را ساده و روان کند.
ساختار آموزشی در ایران خوب است
وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه میزان مرگ و میر نوزادان کاهش یافته است، اظهار کرد: میزان مرگ و میر نوزادان در ابتدای انقلاب به میزان ۳۲ در هزار بود؛ اما این عدد به ۸ در هزار رسیده است. همچنین میزان مرگ و میر مادران در پیش از انقلاب معادل ۲۵۵ در ۱۰۰ هزار تولد زنده بود که این عدد به ۲۵ در ۱۰۰ هزار تولد زنده رسیده است. همچنین میزان مرگ و میر کودکان از ۱۳۵ در هزار تولد زنده به ۱۴ در هزار تولد زنده رسیده است.
دکتر عیناللهی با بیان اینکه تمام دستیاران پزشکی برای دستیابی این جایگاه تلاش کردهاند، گفت: این افراد بسیار درس خواندهاند و کشیکهای بیمارستان را تحمل کردهاند. خانواده این افراد برای اینکه فرزندان آنها به چنین جایگاه برسند، از مواردی بسیاری چشمپوشی کردهاند.
وزیر بهداشت با بیان اینکه طرح «پویش ملی سلامت» از ۲۰ آبان ماه در دانشگاههای علومپزشکی آغاز شده است، اظهار کرد: بررسیها بیانگر این است که ۲۰ درصد از مردم مبتلا به دیابت و فشارخون هستند؛ اما نسبت به این موضوع اگاه نیستند. همچنین طرح سلامت خانواده آغاز شده است؛ به نحوی که یک پرونده برای هر ایرانی ایجاد و مسائل متعدد در حوزه سلامت در آن پرونده درج میشود.
کنترل خوب بیماریهای واگیردار در کشور
وی درباره جامعه آماری اعضای هیات علمی دانشگاههای علومپزشکی گفت: ۲۲ هزار عضو هیاتعلمی در دانشگاههای علومپزشکی مشغول به کار هستند که از این تعداد ۹ هزار نفر را زنان تشکیل میدهند.
وی ادامه داد: حدود ۲ سال از عمر دولت مردمی میگذرد؛ تلاشهای خوبی طی این بازه زمانی در حوزه معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی شکل گرفته است.
دکتر عین اللهی با بیان اینکه در حوزه پژوهش و فناوری هم موفق هستیم، گفت: ۹۹ درصد داروها در کشور تولید میشوند. همچنین ۴۰ درصد تجهیزات مثل ونتیلاتورها، دستگاه سیتی اسکن و مانتیورها در شرکتهای دانشبنیان تولید میشوند.
وی با بیان اینکه واکسیناسیون از اقدامات مهم وزارت بهداشت بود، گفت: حدود ۱۵۰ میلیون دز واکسن وارد کشور شد. ما با کمک مردم توانستیم واکسیناسیون را انجام دهیم؛ اگر هرکاری را با کمک مردم انجام دهیم در آن زمینه به موفقیت نائل میشویم. حدود ۷۰ هزار واکسن به صورت روزانه تزریق میشد که با واردات واکسن و کمک مردم توانستیم میزان ترریق روزانه واکسن را به یک میلیون و ۶۰۰ هزار دز برسانیم. همچنین میزان تزریق واکسن در هفته معادل ۸ میلیون و ۶۰۰ هزار دز در هفته بود.
وی با بیان اینکه بنابر اظهار سازمان بهداشت جهانی، قویترین سیستم بهداشتی و درمانی منطقه از آن ایران است، گفت: دستیابی چنین جایگاهی به راحتی حاصل نشده است؛ تلاشهای بسیاری برای تحقق این موضوع طی سالهای انقلاب صورت گرفته است. جمهوری اسلامی ایران به قلههای عرصه سلامت دستیافته و توانسته مشکلات مردم را حل کند.
وی با بیان اینکه بیماریهای واگیردار به خوبی در کشور کنترل شدهاند، گفت: متاسفانه کشورهای همسایه نتوانستهاند بیماریهای واگیردار را کنترل کنند و این موضوع در کشورهایی مانند افغانستان و پاکستان به خوبی قابل مشاهده است. این کشورها نتوانستهاند بیماریهایی مانند فلجاطفال و سل را کنترل کنند. ما در منطقهای قرار داریم که بسیاری از کشورها نتوانستهاند بیماریها را کنترل کنند؛ کنترل بیماریهای واگیردار یک موفقیت به حساب میآید و حفظ این موقعیت باید در کانون توجه قرار گیرد.
تولید ۹۹ درصدی دارو در کشور
وزیر بهداشت درباره مهمترین مولفه آموزش گفت: فراگیر، مهمترین مولفه در ارتباط با حوزه آموزش به حساب میآید، گفت: فراگیری را دانشجوی برتر میدانیم که خود را به روز نگهدارد. فارغالتحصیلی در عرصه پزشکی هیچ معنا و مفهومی ندارد و این افراد باید خود را به روز نگهدارند.
انتهای پیام