به گزارش ایسنا، دکتر محمدعلی زلفیگل وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در مراسم کلنگزنی مجتمع ۵۰۰ واحدی خوابگاه متاهلین دانشگاه تهران، گفت: دانشگاه تهران اعتبارات لازم برای این پروژه بزرگ را قبلاً از طریق مولدسازی اموال و داراییها پیشبینی و مهیا کرده است. یک خیر نیکاندیش نیز تامین منابع مالی احداث ۱۰۰ واحد این مجتمع خوابگاهی را برعهده گرفته است. با توجه به اینکه اعتبارات لازم برای احداث این مجتمع پیشبینی شده است، ۵۰۰ واحد خوابگاه متاهلین دانشگاه تهران در کمتر از دو سال تکمیل میشود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری در پایان به روش مدیریتی خود در راستای تشویق معنوی و مادی مدیران و همکارانی که وظایف خود را به نحو احسن انجام میدهند، اشاره کرد و گفت: انسان در هر سطحی احتیاج به تشویق و در هر جایگاهی اشتیاق به توجه دارد. در فضایی که نیازهای مادی برطرف میشود، احترام گذاشتن به افراد بهترین تشویق است. افراد باید احساس کنند که دیده میشوند و زحماتشان مورد توجه قرار میگیرد.
وی گفت: آرزو میکنم خداوند به زندگی هر کسی که نتیجه رفتار و گفتار و کردارش باعث آرامش و آسایش مردم میشود، برکت دهد. بنابراین برای مدیران و کارکنان دانشگاه تهران که برای آسایش فرزندان مردم تلاش میکنند دعا میکنم که خداوند به زندگی ایشان برکت دهد. مردم به ما مسئولین آموزش عالی اعتماد کردهاند و ناموس و جگرگوشههای خود را به ما سپردهاند؛ بنابراین ما باید در کمال صفا و صمیمیت و صداقت برای آسایش آنها در حد توانمان تلاش کنیم. اگر این کار را کنیم، خداوند به زندگی ما برکت میدهد.
وزیر علوم با بیان اینکه دانشگاهها میتوانند املاک بلااستفاده را تهاتر کنند، گفت: به این معنی که ملک بلااستفاده را به یک بخش خصوصی واگذار و بخش خصوصی در قبال قیمت آن زمین، ساختمان یا هر چیزی که مورد نیاز دانشگاه است را برای دانشگاه مهیا کند.
وی از ابلاغ مأموریت به رئیس ستاد خیرین وزارت علوم به منظور بهرهگیری از همه ظرفیتهای خیرین نیکاندیش خبر داد و توضیح داد: انتظار این است که سیستمی ایجاد کنیم که هر شهروند نیکاندیشی بتواند در حد توان خود برای ارتقای آموزش عالی مشارکت کند؛ سیستمی فراهم شود که حتی یک شهروند که میخواهد به اندازه اهدای یک تخت یا آمادهسازی یک اتاق خوابگاهی هم کمک کند، بتواند نیت خیرخواهانه خود را به دست متولیان آموزش عالی برساند و عملیاتی کند.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با توصیه به مسئولان آموزش عالی برای بهرهگیری از فرصت خدمت و انجام کار خیر، خاطرنشان کرد: خیر بودن همیشه این نیست که امکانات و منابع مالی داشته باشیم و مدرسه، راه، بیمارستان و خوابگاه احداث کنیم؛ که البته این کارهای خیر دارای ارزش بسیاری است. اما بعضی اوقات یک فرد بسیار ساده هم میتواند خیر باشد. ما در دانشگاه گاهی با یک لبخند زدن، با احترام به یک دانشجو و به موقع انجام دادن کار یک دانشجو میتوانیم مصداق انجام کار خیر را نشان دهیم. امروز که در دانشگاه تهران تعداد زیادی واحد خوابگاهی بازسازی کامل شده است و فضایی تمیز و مرتب در اختیار فرزندان کشور قرار گرفته است نیز کار خیر صورت گرفته است.
دکتر زلفیگل انتخاب دکتر احمد نوحهگر با سابقه ۹ سال ریاست دانشگاه هرمزگان، به عنوان معاون برنامهریزی و توسعه منابع دانشگاه تهران را یک فرصت برای دانشگاه تهران برشمرد و گفت: وقتی معاون برنامهریزی و توسعه منابع دارای سابقه ریاست دانشگاه هم باشد، به دلیل اینکه اشرافیت بر همه مسائل دانشگاه اعم از مسائل فرهنگی، دانشجویی، آموزشی، پژوهشی و فناوری را تجربه کرده است، راحتتر میتوان امور دانشگاه را با استفاده از تجربه مسئولیت کلان او جلو برد.
وی با تاکید بر الگو بودن دانشگاه تهران در زمینههای مختلف، بیان داشت: دانشگاه تهران «نماد آموزش عالی کشور»، دانشگاه ایران است و داوطلبان آموزش عالی در همه رشتهها بخصوص در رشتههای علوم انسانی فقط به پرچم دانشگاه تهران نگاه میکنند. برای همین است که دانشگاه تهران باید در همه امور علمی، پژوهشی، فرهنگی، ورزشی و رفاهی سرآمد و مرجع باشد. به عنوان نمونه، آزمایشگاههای دانشگاه تهران باید به کل کشور خدمات دهد. اگر کمک کنیم که آزمایشگاههای دانشگاه تهران مرجع باشد، میتواند به کل کشور خدمترسانی انجام دهد و باید این کار در آینده نزدیک انجام شود.
وزیر علوم، تحقیقات و فناوری تاکید کرد: قرار شده است که سه برج این مجتمع خوابگاهی، شبیه جنگلهای عمودی ساخته شود یعنی در اطراف هر طبقه، فضایی برای فضای سبز پیشبینی شود تا وقتی افراد به این مجتمع نگاه میکنند، یک جنگل عمودی را ببینند. از آنجا که دانشگاه تهران باید در همه زمینهها از جمله شهرسازی الگو باشد، امیدواریم این سه بلوک خوابگاهی دارای ویژگیهای منحصر به فردی باشد، بخصوص که مکان آن هم مکان خوبی است.
دکتر زلفیگل خاطرنشان کرد: با نوع نگاه جدیدی که مدیریت دانشگاه تهران دارد، اتفاقات خوبی در حال سامان یافتن در این دانشگاه است. مستغلاتی در دانشگاهها وجود دارد که در عمل بلااستفاده هستند. قانون به دانشگاهها اجازه داده است که زمین و املاک بلااستفاده خود را تبدیل به احسن کنند. دانشگاهها هم میتوانند این املاک بلااستفاده را تهاتر کنند یعنی ملک بلااستفاده را به یک بخش خصوصی واگذار کنند و بخش خصوصی در قبال قیمت آن زمین، ساختمان یا هر چیزی که مورد نیاز دانشگاه است را برای دانشگاه مهیا کند. یا اینکه از طریق مولدسازی، املاک بلااستفاده را به فروش رسانده و منابع حاصل از آن صرف اولویتهای دانشگاه شود.
انتهای پیام
منبع: https://www.isna.ir/news/1402081108126/%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D9%87%D8%A7-%D9%85%DB%8C-%D8%AA%D9%88%D8%A7%D9%86%D9%86%D8%AF-%D8%A7%D9%85%D9%84%D8%A7%DA%A9-%D8%A8%D9%84%D8%A7%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D9%81%D8%A7%D8%AF%D9%87-%D8%B1%D8%A7-%D8%AA%D9%87%D8%A7%D8%AA%D8%B1-%DA%A9%D9%86%D9%86%D8%AF