نشان ویژه استاد ممتازی دانشگاه تهران به ۹ استاد اعطا شد

پس از بررسی در کمیته تخصصی، انتخاب استاد ممتاز در شورای انتخاب استاد ممتاز که متشکل از رئیس دانشگاه، معاون پژوهشی، معاون آموزشی، معاون بین‌الملل و معاون فرهنگی و دبیر هیات ممیزه و سه نفر از شخصیت‌های، فرهنگی، علمی و پژوهشی برجسته کشور است، بررسی و استادی که حائز دریافت استاد ممتازی است، معرفی می‌شود و پس از معرفی حکم استاد ممتازی توسط رئیس دانشگاه تهران صادر و در مراسم ویژه‌ای اعطا می‌شود.

بر اساس مصوبه هیات امنای دانشگاه تهران مصوب ۱۳۹۷، امتیازدهی پرونده در دبیرخانه توسط کمیسیون تخصصی انتخاب استاد ممتاز متشکل از رئیس کمیسیون تخصصی مربوطه هیات ممیزه، نماینده یا نمایندگان دانشکدگان/دانشکده در هیات ممیزه و سه استاد صاحب نظر و سرآمد انجام می شود.

در انتخاب استاد ممتاز، فرد نمی‌تواند خود را به عنوان نامزد استاد ممتازی معرفی کند و فرآیند انتخاب استاد ممتاز مثل دانشیاری و استاد تمامی نیست که عضو هیات علمی خود را برای احراز رتبه استاد ممتازی معرفی کند، بلکه باید افراد دیگری که استاد تمام هستند، فردی را که بیش از ۱۰ سال رتبه استاد تمامی داشته است، به دبیرخانه معرفی کنند البته این فرایند کاملاً محرمانه است.

در آیین نامه استاد ممتازی علاوه بر شاخص‌های کمی و کیفی، اشاره کوتاهی هم به اثر بخشی اجتماعی شده است، ولی در بازنگری آیین نامه آنچه که مد نظر و مورد تاکید ریاست دانشگاه بوده اثربخشی اجتماعی باید اصل باشد و اثر بخشی اجتماعی به عنوان اصلی‌ترین شاخصی در نظر گرفته شده است.

محمدرضا مخبر دزفولی، محمدرضا شفیعی کدکنی، علی اکبر موسوی موحدی، علی اکبر صبوری، غلامعلی افروز، مهدی اخوان بهابادی، محمود کمره‌ای، جواد فیض و  عباس مصلی نژاد از اساتیدی بودند که موفق به دریافت این نشان شدند.

  نخست وزیر ژاپن خواستار روابط سازنده و با ثبات با چین شد

دانشگاه تهران از سال ۱۳۸۶ برنامه اعطای نشان استاد ممتاز را آغاز کرد. در واقع تصویب آیین‌نامه استاد ممتاز و آخرین بازنگری در شیوه انتخاب و معرفی استاد ممتاز در سال ۱۳۹۷ توسط هیات امنای دانشگاه تهران، استادان ممتاز طبق این آیین نامه معرفی و انتخاب می‌شوند.

دانشگاه تهران نشان ویژه استاد ممتازی را به ۹ استاد برجسته این دانشگاه اعطا کرد.

پس از دریافت اسامی نامزدهای دریافت درجه استاد ممتازی، بررسی صلاحیت نامزدها برای دریافت این درجه، در سه کمیته جداگانه صورت می‌گیرد.

اعطای پایه تشویقی، پذیرش دو دانشجوی دکترا در هر سال، تعویق بازنشستگی و اعطای گرنت‌های ویژه به دارندگان عنوان استاد ممتازی از جمله تسهیلات اعطایی ذیل این نشان است.

انتهای پیام

منبع: https://www.isna.ir/news/1402120804558/%D9%86%D8%B4%D8%A7%D9%86-%D9%88%DB%8C%DA%98%D9%87-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D9%85%D9%85%D8%AA%D8%A7%D8%B2%DB%8C-%D8%AF%D8%A7%D9%86%D8%B4%DA%AF%D8%A7%D9%87-%D8%AA%D9%87%D8%B1%D8%A7%D9%86-%D8%A8%D9%87-%DB%B9-%D8%A7%D8%B3%D8%AA%D8%A7%D8%AF-%D8%A7%D8%B9%D8%B7%D8%A7-%D8%B4%D8%AFبه گزارش ایسنا، نشان ویژه استاد ممتازی دانشگاه تهران با حضور وزیر علوم، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، رییس دانشگاه تهران و برخی دیگر از چهره های علمی و دانشگاهی به ۹ استاد این دانشگاه اعطا شد.

در این شورا بیشتر روی شخصیت و برجستگی استاد تاکید می‌شود تا زمانی که نام استادی به عنوان استاد ممتاز معرفی شد، مورد تایید همگان باشد.
در حال حاضر دانشگاه تهران دارای ۹ استاد با درجه ممتازی است که بر اساس آیین‌نامه مصوب ۳۰ مردادماه ۱۳۹۷ چهار استاد از سوی دبیرخانه استاد ممتازی که در معاونت پژوهشی تشکیل شده است، به عنوان استاد ممتاز معرفی شدند که  اخوان بهابادی در سال ۱۴۰۱ و  کمره‌ای، مخبر،  فیض و مصلی‌نژاد نیز برای سال ۱۴۰۲ معرفی شدند.